Elektrik Panosu Kurulumu
Elektrik Tesisatı Bakım
En Uygun Elektrik olarak en yüksek kalite teknolojiyi ve cihazları kullanarak müşterilerimizin isteğine göre elektrik panolarının tasarımını ve kurulumunu gerçekleştirmekteyiz.
Bununla birlikte kontrol ve otomasyon sistemlerinde oluşabilecek arızaların bakım ve onarımlarını yapmaktayız.
Eğer siz de elektrik panosu fiyatları, elektrik pano yapımı, elektrik pano montajı ve elektrik pano firmaları gibi aramalar yapıyorsanız 05331385034 numaramızdan bizleri arayabilirsiniz
Elektrik panosu kurulumu aşamaları nelerdir?
Elektrik panosu kurulumunda birçok aşama bulunmaktadır. Bu aşamaları şu şekilde sıralamamız mümkündür:
-
Paneli kurarken kritik düzeyde temas edilmez.
-
Tabaka ölçümleri haritada belirlenmiş programa göre yapılır.
-
Ölçümler tabaka metal makinesine iletilir.
-
Panel hızlı ve otomatik olarak kaldırılır.
-
Saç şekillenerek götürülerek büküm tamamlanır.
-
Poliüretan contalarsıkıldığında, tabaka ısıl işlemle hazırlanır.
-
Tamamlanır ve tabaka toz boya ile kaplanır.
-
Kurulumdan sonra, güvenlik en üst düzeye çıkarmak için topraklama
yapılmalıdır.
Elektrik pano çeşitlerinin sınıflandırması yapılırken kontrol panelleri baz alınmalıdır. Sabit, çekmeceli ya da plug-in modelinde alternatifler tercih edilebilir.
Bu ürünlerin kontrol mekanizmaları ve enerji üniteleri de birbirinden farklıdır. Ev ya da apartmanlarda kullanılan panolar aynıdır.
Yüksek gerilim gerektiren iş yerlerinde ise farklı bir mekanizmaya sahip olan panoların kullanımına ihtiyaç duyulur. Bunun yanında voltaj şiddet kontrolü noktasında da panolarda büyük farklar vardır.
Elektrik pano çeşitlerinde bulunan ünitelerin farklılığı, panonun kontrolü için ihtiyaç duyulan periyodik kontrol sürecini de etkiler.
Pano sınıfına uygun olarak gerekli kontrollerin yapılması ve tesisat bütünlüğünün tesis edilmesi gerekir. Bu kapsamda görevlendirilen teknik personel, panele ait kontrolleri sağlayarak faaliyetlerin aktif şekilde yürütülmesini tesis eder.
İnşaat alanlarında da kullanılan elektrik pano çeşitleri farklılıklar gösterir.
Elektrik bağlantı çeşidine ve uygun kontrol anahtarına uygun olan panolar tercih edilmelidir.
Bunun yanında elektrik sayacının yer aldığı bir pano sisteminin de kurulmasına ihtiyaç vardır. Genel olarak kullanılan elektrik pano çeşitleri ve kullanım alanları, aşağıdaki başlıklarda belirtilmiştir.
Fabrika ya da atölye gibi işyerlerine dışarıdan gelen elektrik, kuvvet dağıtım panolarına ulaşır. Elektrik buradan da makine ve yardımcı dağıtım panolarına ulaştırılır. Bu elektrik pano çeşitlerinin montajı da enerjinin geldiği yer ya da duvara yakın bir bölüme, kapalı ortamda olacak şekilde yapılır.
Elektrik şebekesinden binaya gelen enerji direkt olarak ana panoya ulaşır. Binanın ana elektrik girişi olan bu panoda, ana şalter, sayaç, sinyal lambaları ve ölçü aletleri yer alır.
Binaya gelen elektriğin dairelere verilmesi için tali panolara ihtiyaç vardır. Elektrik pano çeşitleri arasında önemli bir yere sahip olan bu panolara sayesinde daireler güvenli şekilde enerji alabilir.
Kullanıldığı yere göre dağıtım panoları, sıva altı ve sıva üstü dağıtım panoları olarak ikiye ayrılır. Yapıldığı malzemeye göre ise DKC sac panolar ve yalıtkan gereçlerden üretilir. Elektrik pano çeşitleri arasında yaygın olarak kullanılan bu panolar da elektriğin sağlıklı şekilde dağıtımı için önemli bir görev üstlenir.
Elektrik pano çeşitleri arasında yaygın bir kullanım alanına sahip olan panolardan biri de şantiye panolarıdır. İnşaat halindeki bina ya da fabrikalardaki elektrik sistemini kontrol etmek için bu panolara ihtiyaç vardır. Binanın inşaatı tamamlandıktan sonra ise panonun değiştirilip elektriğin ana dağıtım panosuna verilmesi gerekir. Elektrik pano çeşitleri kullanım amacına ve yapıldığı malzemeye göre daha da artırılabilir. Fakat en çok kullanılanlar yukarıda değindiğimiz pano çeşitleridir.